La sequera i la contaminació principals causants de les al·lèrgies

Arriba la primavera i també les al·lèrgies. A mesura que passen els anys, més persones pateixen aquesta afectació. 

La primavera és la temporada on les al·lèrgies es manifesten més, perquè és quan les concentracions de pol·len són més fortes, però la seva aparició comença molt abans. 

“La temporada ha començat per carnestoltes, amb el pol·len de l’avellaner, que surt a finals de gener. Aquest any s’ha endarrerit una mica, hem tingut un pic molt alt amb afectació ocular.” 
Agustin Sansosti, doctor al·lergòleg 

Cada vegada hi ha més persones afectades per les al·lèrgies, ja que els factors ambientals provoquen que el sistema immune vagi canviant i moltes vegades no s’adapti als nous canvis.  

“Les estadístiques parlen de que un 25% de la població pateix alguna al·lèrgia i es preveu que en els propers anys arribi fins al 50%. Cada vegada hi ha més gent amb al·lèrgies respiratòries especialment”.
Agustín Sansosti, doctor al·lergòleg  

L’augment de la temperatura ocasionat pel canvi climàtic amb els gasos d’efecte hivernacle com el CO2, actuen com a fertilitzant de les plantes contribuint a un increment en la producció de pol·len

La pol·linització dels arbres és fonamental per a la natura. És un procés que pot comportar picor als ulls, conjuntivitis i secreció nasal. Moltes persones ho poden confondre amb un constipat convencional, però pot arribar a ser un quadre al·lèrgic.

L’ús d’antihistamínics i en cas de gran afectació l’administració de vacunes són les solucions més eficaces per minimitzar les molèsties que generen les al·lèrgies.

Informa: Laura Mitjans

Horari d'atenció
al públic

Dilluns a Dijous de 7:30h a 20h

Divendres de 7:30h a 15h

Centre d'infermeria salv

Cures – Analítiques – Recollida de Mostres – Proves d’Intoleràncies – Preoperatoris

Dilluns a divendres de 7:30h a 12h sense cita prèvia

Analítiques realitzades per Laboratori ÁLVAREZ